|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Apr 20, 2007 7:13 am
na ka..cia new topic savo eilerascius publikuoti lol lol
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Apr 23, 2007 9:42 am
“Apie Meilę”
Na po velnių! Kas sugalvojo meilę? Tą neišdildomą ir karštą jausmą? Tą jaudinantį, švelnų žodį?
Ir būt šioj žemėj nebegali: Didingesnio, galingesnio vardo, Stipraus bei nesutramdomo, Kuris sukeltų tiek kančių!
O Viešpatie! Už ką gi ją siunti? Už ką ne miego naktimis baudi? Juk ašarų išlieta tiek! Ir viskas veltui?
Už ką Tu ją siunti? Už ką gi ją Tu atiduoti? Ir maža to Tu nesakai, Kur klystkeliai, o kur takai.
Mes vargšai esame vaikai, Klajojame taip labirintais Ir net mirtis – rusti teisėja, – Bando kuo greičiau aplenkti juos...
Žinau, atsakymo Tu man neduosi! Kaip visada stebi iš tolo. Ir tik tada, kai meilė mums išties gyvybės ranką, Tu susiprasi, koksai negailestingas mums buvai.
„Besielis“
Įkvėpęs oro tu užmerki akis, Už lango čirškia žiogas Ir ten, toli už gatvių, Pravažiuoja traukinys.
Kur stovi senas namas, Kur šulinys, mažutis vaikas rauda Maldaudamas sugrįžti mamą, Deja, ji niekad nebegrįš…
Ten senas ąžuolas galiūnas, Lyg sargas, lyg pranašas rymoja. Jo veido vėjas niekad negailėjo, O rimbas iš ugnies jį jau ne kartą plakęs.
Čia šmėklos lankosi nakčia, Grandinėmis barškina! Jos rauda ir vaitoja, Bet pikto niekam jos nelinki.
Nurims šią naktį vėjas Ir liks besielis kambarys, O aš tavęs maldauju vėliai: Pabūki dar truputį, ten kur nėra beribės praeities.
„Draugai“
Stoviu aš ant tilto Žvelgdama į tolį, Ten kur jūra ir dangus Jungiasi į vieną sferą.
Švelniai ant pirštų galų, Sėlina rytinis triukšmas Ir pakilus saulei Pasislėps geriausias draugas.
Girdimas žuvėdros balsas, Tolėliau Borėjas siaučia. Tik vienui viena Bekraštė jūra tyli!
Aš prašysiu laiko, Nors akimirkai sustot Ir bangų prašysiu Neskubėt sudužt į krantą.
Jausmas tu tyriausias! Draugas tu geriausias! Nors ir neištikimiausias Man esi brangiausias.
Čia keli mano eileraščiai ^_^
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Apr 25, 2007 11:07 am
Endziko eiles kaip endziko eiles XDDD Bet keicias tavo stilius, respekt XDDD
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun May 27, 2007 10:21 am
Dangau, nutapysiu gyvenimą tavo spalvom. Nutapysiu ir išraižysiu stebuklus tarp tavo žvaigždžių.
Išlauksiu akimirkos, kai Saulė pakils ir pasisemsiu vandens iš šviesių debesų.
Žinau, žinau tu sakysi - Kam tau tai? - Aš tik ištarsiu: - Aš jau Tu...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Jun 05, 2007 9:11 am
* * * Tą dieną snigo... Ne sniegu, ne sakurom, - O pienių pūkais.
* * * Laikiau už rankos, bet prieš miega paleidau. O kodėl nebegrįžai ryte?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Feb 28, 2008 7:25 am
atnaujinkime si foruma...
Rudenio rytas
Juodais grybais iš
išraizgytas tu esi
rudenio rytas.
lEgo
lEgo.
kas prašneko...
sudės kubą
ir gaus - Platono figūrą.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Feb 28, 2008 8:21 am
Sachi G, o tai eilėraščiai ar kažkaip kitaip vadinama? smile
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Feb 28, 2008 10:32 am
idomus pastebejimas - tai haiku..(kur trys eilutes) o kur mazesni eilerasciai- tai tiesiog trumpi eilerasciai..( kai kurie gan modernus, tai sunku suprast)
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Feb 28, 2008 11:57 am
apie "haiku" kažkur labai seniai skaičiau smile gal gali plačiau papasakoti? smile
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Feb 29, 2008 7:12 am
nera ko cia pasakot..cia japonu eiledara. pati maziausia. reikia kad elerastis butu sudarytas taip: 7 skiemenys 5skiemenys 7skiemenys
ir viskas
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Feb 29, 2008 10:44 am
aaa. o galima bet ką rašyti? svarbu tik skiemenys?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Mar 01, 2008 12:11 am
nu seip bet ka neparasysi..nes tai bus tik 7, 5, 7 skiemenys bet neeilerastis...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Mar 01, 2008 11:56 am
o nėra kažkokios specifikos temai? gal yra mėgstama kartoti žodžius? smile
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Mar 01, 2008 11:54 pm
bet jau kiek esu skaiciusi profesionaliu haiku ten paie viska raso apie eile gamta gyvenimo prasme..ir pan..
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|