Welcome to Gaia! ::

Polish Poll Center

Back to Guilds

Tags: Polska, Polish, Poland 

Reply Polish Poll Center
potrzebuje pomocy technicznej o.o Goto Page: 1 2 [>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

halp
  spadaj bucu
  spoookoxD
  pogielo? ic sie uczyc
View Results

wilkus
Crew

PostPosted: Tue Jun 30, 2009 3:09 am

j.w.
skoro juz mam "wakacje" - miesiac praktyk i miesiac uczenia sie do poprawki, chcialam ten wolny czas spozytkowac na nauce rysunku... i zakupic wreszcie tableta. i wlasnie tutaj zaczyna sie problem - w ogole sie na tym nie znam. moge prosic o rade? co sie oplaca, co nie oplaca i czym mam sie kierowac przy wyborze? a moze jakies propozycje? xd
[moge wydac maksymalnie 1.5k zl]
PostPosted: Tue Jun 30, 2009 6:30 am

Jedyną firmą jaką znam produkującą tablety jest pentagram. Wydaje mi się, że robią niezłe tablety (to moja skromna opinia nooba) xd
virtuoso
I jeszcze taką stronkę znalazłem ;P
I to też nieźle wygląda - dla ciebie wersja medium, jeśli trochę dopłacisz
xd

Ignacy Wieniawa
Crew

Unforgiving Warlord

2,800 Points
  • 1 Win 50
  • 20 Wins 100
  • 50 Wins 150

Lopatka

9,050 Points
  • Beta Explorer 0
  • Beta Treasure Hunter 0
  • Beta Citizen 0
PostPosted: Tue Jun 30, 2009 7:44 am

nie znam się na tabletach, ale słyszałam, że jeśli już to tylko firmy wacom. wszystkie tańsze to ta sama chińszczyzna sprzedawana pod różnymi markami. chociaż czytałam też gdzieś, że ten virtuoso wśród pentagramów najlepiej wykonany.
PostPosted: Tue Jun 30, 2009 8:22 am

Wacom Bamboo, polecam! super!

i nigdy, ale to NIGDY nie kupuj pentagramów!!!!

Madame Zebrovna

Naughty Phantom

wilkus
Crew

PostPosted: Tue Jun 30, 2009 10:39 am

ichabot: dziekuje. wiesz, ze mozliwe, ze sie skusze o.o tylko musze matce powiercic dziure w brzuchu. oczywiscie stwierdzila, ze mam zachcianke... i musze sie pospieszyc, zanim bedzie chciala wykaz podrecznikow><

Lopatka: dzisiaj wszystko chinszczyzna. lub tajwan. ja to madry czlowiek powiedzial "wszystko gono oprocz moczu"...

Zeber: a co zlego w pentagramach o.o? i trudne jest poslugiwanie sie tabletem w ogole? w sensie przestawienie sie z kartki?
PostPosted: Tue Jun 30, 2009 11:25 am

przestawić się na tablet... u mnie np. styl rysunku jest zupełnie inny niż na kartce. po prostu, no, inaczej jest, nie wiem jak to do końca wytłumaczyć.

pentagramy to kiepskiej jakości tablety, miałam. teraz hołubię wacoma bamboo i różnica jest jak między maluchem a ferrari (mimo że wacoma mam malusieńkiego, dwa razy mniejszego niż pentagrama).

Pentagram kosztował mnie z cztery lata temu równo 395 zeta, obecnie wacom bamboo jest do dostania nawet taniej niż ta chała. a klasa nieporównywalna - pentagramy to takie zabawki na twa tygodnie - wbrew temu co pisze na opakowaniu, nie rozróżniają zbytnio siły nacisku, chyba że zaczniesz ryć po tablecie jakbyś w kamieniu chciała rzeźbić, to wtedy taaaak stare w dodatku kreska się "chybocze" i nie jest gładka. rysowane przeze mnie sygnatury są robione na bambusie i kreseczka jest gładziutka, nacisk regulowany naturalnie jak przy operowaniu tradycyjnymi sposobami.

Naprawdę, nie wywalaj pieniędzy na żadne pentagramowe gówno 3nodding

Madame Zebrovna

Naughty Phantom

Lopatka

9,050 Points
  • Beta Explorer 0
  • Beta Treasure Hunter 0
  • Beta Citizen 0
PostPosted: Tue Jun 30, 2009 11:30 am

wilkus
Lopatka: dzisiaj wszystko chinszczyzna. lub tajwan. ja to madry czlowiek powiedzial "wszystko gono oprocz moczu"...

Chińczycy pracują adekwatnie do ceny. Jeśli się im odpowiednio zapłaci potrafią wykonać coś jakościowo dobrego. Poprzez chińszczyznę mam na myśli te przypadki kiedy im się słabo płaci i wykonują chłam.
PostPosted: Tue Jun 30, 2009 11:42 am

A słyszał ktoś kiedyś, lub widział, lub miał stycznośc, lub czytał lub nie wiadomo co tam jeszcze, z czymś, co się zowie - piórko USB? ninja

Yajo

Ignacy Wieniawa
Crew

Unforgiving Warlord

2,800 Points
  • 1 Win 50
  • 20 Wins 100
  • 50 Wins 150
PostPosted: Wed Jul 01, 2009 4:18 am

Skądś to znam. Domyślam się jak działa, ale sam bym więcej chciał o tym usłyszeć xp

Na forach, tak jak Zebra, ludzie doradzają wacom'y 3nodding
PostPosted: Wed Jul 01, 2009 6:09 am

jestem totalnie nie w temacie, ale w każdej viście, czy użytkownik tego chce czy nie, i czy ma adekwatny sprzęt, jest cały specjalny pakiet o nazwie TabletPC. O ile mam w tym względzie śladową przytomność, jakieś takie piórka są, co to za mysz robią i dodatkowo można nimi pisać przy wykorzystaniu odpowiedniego programu. Jestem na 100% pewna, że te notatki to doskonały sposób na zawalenie sobie dysku jotpegami/padeefami/innym śmieciem w dzikich rozmiarach. Podejrzewam, że pisanie tymi cudeńkami działa na tej samej zasadzie, na której można "rysować" literki na paincie przy pomocy mychy, tyle, że oczywiście takim piórkiem jest wygodniej.

Carcassandra

Anxious Carpenter

Madame Zebrovna

Naughty Phantom

PostPosted: Wed Jul 01, 2009 10:09 am

Daedhel
jestem totalnie nie w temacie, ale w każdej viście, czy użytkownik tego chce czy nie, i czy ma adekwatny sprzęt, jest cały specjalny pakiet o nazwie TabletPC. O ile mam w tym względzie śladową przytomność, jakieś takie piórka są, co to za mysz robią i dodatkowo można nimi pisać przy wykorzystaniu odpowiedniego programu. Jestem na 100% pewna, że te notatki to doskonały sposób na zawalenie sobie dysku jotpegami/padeefami/innym śmieciem w dzikich rozmiarach. Podejrzewam, że pisanie tymi cudeńkami działa na tej samej zasadzie, na której można "rysować" literki na paincie przy pomocy mychy, tyle, że oczywiście takim piórkiem jest wygodniej.

Tylko że TabletPC nie dorównuje pod względem jakości programom specjalnie dla Wacomów - ArtRage II.

Z tego co piszesz, to TPC to taki badziew do cyfrowych podpisów.
PostPosted: Wed Jul 01, 2009 10:35 am

Ten Tablet PC to tablet czy samo piórko? Bo opis make me confused like pokemon neutral ...
O piórku USB pi raz pierwszy przeczytałam na jakimś forum, ale podane link nie działały, a sama nic nie znalazłam, dupa... Ja tam dupa z fotoszopa i podobnych "cudeniek" talk2hand jestem, więc bym tego tylko w paincie używała dramallama
Paint rlz! Paint pany! pirate cool

Yajo

Carcassandra

Anxious Carpenter

PostPosted: Thu Jul 02, 2009 12:16 pm

Zebra: chyba właśnie coś w tym stylu...

Yajo: tablet pc to taki pakiet oprogramowania dający dodatkowe funkcje dla posiadaczy tych piór usb czy czegoś podobnego. Znajdziesz go w każdej viście pod akcesoriami w menu start.
PostPosted: Thu Jul 02, 2009 3:38 pm

Sprawdzę przy okazji u siostry.
Ale ja nie wiem, czy chcę mieć vistę jak już będę tego laptopa kupować ninja

Yajo

wilkus
Crew

PostPosted: Sat Jul 04, 2009 4:17 am

Yajo
Sprawdzę przy okazji u siostry.
Ale ja nie wiem, czy chcę mieć vistę jak już będę tego laptopa kupować ninja
wiesz... ja sie zaczynam powoli przekonywac. w sensie, ze owszem, kjest diabelnie kolorowo straszna i nie moge niczego znalezc, ale jakos dziala.

Lopatka
Chińczycy pracują adekwatnie do ceny. Jeśli się im odpowiednio zapłaci potrafią wykonać coś jakościowo dobrego. Poprzez chińszczyznę mam na myśli te przypadki kiedy im się słabo płaci i wykonują chłam.
mozliwe. przyznam szczerze, ze jeszcze sie nie spotkalam. o.o

jutro prawdopodobnie zamowie tego, o ktorym mowil ichabot - znalazlam w sklepie za 1.5k wiec bedzie spoko. i zaczne pozytkowac wakacje na co innego niz laboratorium - aczkolwiek nigdzie jeszcze mi sie tak nie podobalo, jak tam o.o
Reply
Polish Poll Center

Goto Page: 1 2 [>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces