Welcome to Gaia! ::

Polish Poll Center

Back to Guilds

Tags: Polska, Polish, Poland 

Reply Polish Poll Center
WARTO! Goto Page: 1 2 [>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

co wolisz?
  obejrzec
  pograc
  poczytac
  rozwiazac pare durnych poll'i w internecie ;)
  podrapac sie po ... nosie
View Results

harab serapel

PostPosted: Wed Feb 11, 2009 5:06 pm

No i podejmuje sie stworzeniu kolejnego w miare trwalego tworu wink
Mam nadzieje ze bede go mogl przykleic.

Toz to watek by dzielic sie wszystkim czym polecacie, a na co nie zostala zrobiona konkretna szufladka. Moga to byc ksiazki, filmy, gry, komiksy, all.
PostPosted: Wed Feb 11, 2009 5:26 pm

Ano wiec pare rzeczy ktore osobiscie polecam:
arrow komiksy:
-serie Marvel Zombies - co tu duzo mowic? uniwersum marvela skarzone wirusem zmieniajacych naszych ukochanych superbohaterow i super zloczyncow w zombie. Chociaz pare histori jest za bardzo nagietych.

arrow filmy:
-Dead Snow (aka Død Snø) - Norweska czarna komedia o ataku nazistowskich zombiakow ^o^ Niby zdziwko ze akurat tej produkcji ale swietnie wykonany!

-Ciekawy przypadek Benjamina Buttona (aka The Curious Case of Benjamin Button) film o kolesiu ktory urodzil sie starcem i zamiast starzec sie mlodnieje. Niby glupia historia, ale sie pomylicie. Dawno sie tyle nie ubawilem i nie wzruszylem.

arrow gry:
-Audiosurf (http://www.audio-surf.com/) polaczenie czegos ala tetris z wipeout, zalaczasz sobie swoja ulubiona muze i ona staje sie torem po ktorym smigasz zbierajac klocki.
!sample!

http://www.youtube.com/watch?v=Ao4KXmlWCX4
http://www.youtube.com/watch?v=zTikATdZoDA&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=x7_a5h4nUQI

harab serapel

Ignacy Wieniawa
Crew

Unforgiving Warlord

2,800 Points
  • 1 Win 50
  • 20 Wins 100
  • 50 Wins 150
PostPosted: Thu Feb 12, 2009 2:58 am

Ja właśnie sprzeczne opinie o tym filmie słyszałem. Pewnie jest interesujący, ale nie wiem czy obejrzę, bo rzadko filmy oglądam xp

Ja polecam zbiór opowiadań Sapkowskiego "Coś się kończy, coś się zaczyna". Właśnie go sobie czytam. Każdy tekst opisany jest ciekawym wstępem, jego własną historią- jak powstał, skąd pomysł itd. itp. mrgreen
PostPosted: Thu Feb 12, 2009 4:26 am

Ale o ktorym filmie? Ja jakos nie mam ochoty jak juz slysze ze cos jest autorstwa sapkowskiego.

harab serapel

Ignacy Wieniawa
Crew

Unforgiving Warlord

2,800 Points
  • 1 Win 50
  • 20 Wins 100
  • 50 Wins 150
PostPosted: Thu Feb 12, 2009 5:56 am

To żałuj, bo nie wiesz co tracisz! mrgreen

Chodziło mi o pana Buttona, bo o "Dead Snow" słyszę pierwszy raz ninja
PostPosted: Thu Feb 12, 2009 6:10 am

Mozliwe.
Wiesz sa rozni widzowie, nie wszystkim sie wszystko podoba. A wg mnie powinienes sprobowac i przekonac sie na wlasnej skorze smile

Dead snow mial premiere na poczatku tego roku, no i ciezko znalezc go w siecie, a w polsce to nawet nie ma jeszcze daty premiery i nawet nie wiem czy bedzie... Widocznie tylko ja jestem tak pokrecony ze lubie flaki, masakre, hektolitry krwi i smiech twisted a w szczegolnosci zombiaki 4laugh
Czarne komedie:
- Czarna owca (black sheep)
- Zęby (teeth) [uwaga film o ... promotorce czystosci przedmalzenskiej, ktora ma uzebione krocze wink ] xD
- Uczta (feast)
- Noc zywych frajerow ( Die Nacht der lebenden Loser (AKA Night of the Living Dorks / Revenge of the Teenage Zombies))
Jak ktos zna dobra czarna komedie to prosze sie ze mna podzielic, z gory bardz o dziekuje ^^

EDIT:
niech ktos przynajmniej obejrzy te filmiki z audiosurfa i sie wypowie :/

harab serapel

Madame Zebrovna

Naughty Phantom

PostPosted: Thu Feb 12, 2009 8:12 am

arrow gra Disciples II: Bunt Elfów; HoMM to przy tym wytwór czysto impotencki.
PostPosted: Thu Feb 12, 2009 10:46 am

obejrzałem i genialne....

dziki_wieprz

Other Shiba

PostPosted: Thu Feb 12, 2009 12:19 pm

Polecam grę Star Wars the Force Unleashed.
PostPosted: Fri Feb 13, 2009 12:41 am

Nostale

gra MMORPG dziwnie podobna do Gai.

Kasmizar
Crew

harab serapel

PostPosted: Sun Feb 15, 2009 4:44 pm

Zajefajna platformowka domowej roboty ( co prawda jeszcze w fazie produkcji, tylko jeden level, ale za to jaki!!)

http://konjak.org/
PostPosted: Mon Feb 16, 2009 7:24 am

Gry:
- Najnowszy Prince of Persia. Choć poprzednie części w jakiś niewytłumaczalny sposób odrzucały mnie od siebie, to w nowy Książę porwał mnie bez reszty. Ah, ta baśniowość, ta epickość... I te cholernie piękne widoki... xD
- Friendly Strike 2 i 3. Aa... To ino pocieszna mini-gierka, w którą polecam grać jedynie, gdy ktoś jeszcze siedzi obok. Ot, mamy czterech małych łomotów na planszy 2d, które chcą sobie dokopać nawzajem przy użyciu współczesnego arsenału broni.
Nic ponad to.
Ale i tak grywalność ma wyśmienitą... xD
- Dungeoneer. A to cosik, co nie wymaga prądu. xD Wspaniałe połączenie karcianki z RPG, doprawione świetnymi grafikami wykonanymi przez Thomas'a Denmark'a. Co prawda, zasady z początku mogą się wydawać dosyć skomplikowane i niejasne, ale zaprawdę powiadam wam - warto poświęcić dwie lub trzy godzinki na opanowanie zasad, by następnie spędzić przy niej 100+ dobrych godzin... xD

Filmy:
- Hitman. Ot, niby z grą ma niewiele wspólnego, ale i tak według mnie to najlepsza dotychczasowa 'egranizacja'. Ot!
- Onion News (Wiadomości bez cenzury ). Cóż, domyślam się, że nie każdemu spodoba się owy film i zamieszczony w nim wręcz absurdalny humor...
Ale. O czym jest film? Cholender, o Wiadomościach 'Onion' nadawanych w godzinach wieczornych, Ot! xD

Komiksy:
- Sandman. Chyba przestawiać tego nie trzeba... xD
- Kaznodzieja. Prawdopodobnie też nie... xD
- Battle Pope. Na pewno nie jest to komiks dla wrażliwych religijnie. Ot, na ziemię trafiły wszelakie demony piekielne, zaś Jezus zlazł z nieba, by odpocząć sobie trochę...
A kto ma trzymać nad nim pieczę?
A papież, który swoją posturą i muskulaturą niego nie przypomina...
Ot!

Anzelmo

Durem Borg

Ignacy Wieniawa
Crew

Unforgiving Warlord

2,800 Points
  • 1 Win 50
  • 20 Wins 100
  • 50 Wins 150
PostPosted: Mon Feb 16, 2009 7:39 am

Wiesz ile postów byś mógł napisać, gdybyś rozdzielił te wszystkie informacje na składowe?! xd

Ahahahaha xD
Z Friendly Strike się zgadzam. Zapomniałeś tylko dodać o zajebistej ścieżce dźwiękowej!

Polecam czytać lektury! (a w szczególności "Dżumę". Fajna książka, przeczytałem xD )
PostPosted: Mon Feb 16, 2009 7:42 am

ichabot
Wiesz ile postów byś mógł napisać, gdybyś rozdzielił te wszystkie informacje na składowe?! xd

Ahahahaha xD
Z Friendly Strike się zgadzam. Zapomniałeś tylko dodać o zajebistej ścieżce dźwiękowej!

Polecam czytać lektury! (a w szczególności "Dżumę". Fajna książka, przeczytałem xD )

Taa...
Z trzy.
Tylko po co miałbym to robić? xD

No i racja, zapomniałem wspomnieć o zajebistej ścieżce dźwiękowej...
Mój błąd...
Ale dobrze, że chociaż Ty pamietałes...
xD

Anzelmo

Durem Borg

Ignacy Wieniawa
Crew

Unforgiving Warlord

2,800 Points
  • 1 Win 50
  • 20 Wins 100
  • 50 Wins 150