|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jan 31, 2009 9:14 am
T mobile dance. Reklama, czy coś więcej? Wyobraźcie sobie, że idziecie sobie spokojnie zatłoczoną ulicą, a tu nagle taki performance. Ja jestem jak najbardziej na tak. Nawet jeżeli cel jest komercyjny xd Najlepiej obejrzyjcie to sobie w wysokiej rozdzielczości 3nodding
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jan 31, 2009 12:35 pm
fajne. Takie dzielenie się radością z innymi. Jestem głodna. 3nodding
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jan 31, 2009 3:58 pm
mnie sie podoba. zaczyna jeden i sie do niego przylancza cala masa obcych ludzi. jak dla mnie bomba smile
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Feb 01, 2009 3:17 am
o nawet dziadki tańczyły ! heart
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Feb 01, 2009 4:12 am
he he no fajnie to im wyszlo. A znajac nasze polskie realia to nie bedzie sie chcial nikt przylaczyc, tylko beda sie gapic i zdjecia robic.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Feb 01, 2009 4:17 am
a potem na grono je dadzą
nie no, przyłączyłoby się kilka osób raczej
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Feb 01, 2009 4:26 am
eeeej ale przeciez sa w warszawie Flasz moby, ja nawet byłem na sylwestrze 2010. I zostałem sfilmowany 3nodding
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Feb 01, 2009 4:31 am
P a t e l n i a a potem na grono je dadzą nie no, przyłączyłoby się kilka osób raczej nie no kilka napewno. Ja na to patrze przez pryzmat meczow zuzlowych, gdzie na stadionie jest taki sektora co zawsze super sie bawi, ale tez duzo ludzi trzeba prosic zeby sie przylaczyly do zabawy.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Feb 01, 2009 7:41 am
Było w to zaangażowanych 400 tancerzy. Oprócz tańczenia wymagano od nich zachęcania do zabawy innych. Wśród zatrudnionych tancerzy były też starsze osoby. biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Feb 01, 2009 1:41 pm
Bede tam we wtorek to moze powtorza @_@ ale byloby bosko mrgreen
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Feb 02, 2009 11:17 am
flash moby są dobre biggrin mysmy pojechali kiedys grupką na plaze i zaczęlismy robic flash moba BANG BANG biggrin Ale sie na nas gapili biggrin
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Feb 02, 2009 11:27 am
Mroovecka flash moby są dobre biggrin mysmy pojechali kiedys grupką na plaze i zaczęlismy robic flash moba BANG BANG biggrin Ale sie na nas gapili biggrin A ile osób uczestniczyło? :p Takie akcje to ja sam robiłem z paroma kolegami wcześniej, nawet nie nazywałem to flash mobami, ale i tak najfajniej chyba to wygląda jak ludzi jest więcej i robią coś, do czego potrzeba wielu przygotowań, tak jak na przykład ten taniec xD
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Feb 02, 2009 1:11 pm
wiesz jakby ktos chcial... wtedy by odrazu sie gildia spotkala wink
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Feb 02, 2009 3:37 pm
a gdzie jest Liverpool Street Station? Te street moby to inaczej takie spontaniczne tańce wielu osób w miejscach publicznych?
Tak właśnie sobie nad tym dziś myślałam... czy ktoś tutaj kojarzy Odlotowe Agentki? Taka komiczna kreskówka na Jetix, nie wiem, czy dalej leci. Więc tam był odcinek o tym, jak jakiś wariat porwał setki ludzi z nowo otwartych domów handlowych i zainstalował im chipy do kontroli umysłu i kazał im wierzyć, że "sklepy to nasz wróg" i szykował z nich armię rewolucjonistów, którzy mieli niszczyć przebrzydły konsumpcjonizm.
tak czy inaczej, ta reklama prowadzi mnie do refleksji, jak w rzeczywistości łatwo jest zapanować nad tłumem. Autorzy tej reklamy na pewno mieli w zanadrzu psychologa, który pomógł im oszacować, gdzie ustawić podstawionych tancerzy, żeby najwięcej ludzi się włączyło. Ta akcja akurat była fajna, ale w sumie to straszne, jak łatwo ludzie ulegają takim sugestiom. Słyszałam, że wystarczy, żeby kilka osób w tłumie zaczęło coś krzyczeć, by pozostali się dołączyli. Było to np. wykorzystywane przez komunistów w Polsce, którzy na demonstracjach podstawiali prowokatorów, którzy mieli ułatwić demonstracji dojście do tego etapu, kiedy milicja będzie mogła ich spałować, a część aresztować. Był nawet taki ciekawy film na ten temat, ale nie pamiętam tytułu, no i widziałam tylko część.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Feb 03, 2009 7:30 am
W takich sytuacjach może pomóc wyłącznie zdrowy rozsądek xD Apropo takich przykładów. W brainiacu sprawdzali ile osób potrzeba, żeby wywołać meksykańską falę na kilkudziesięciotysięcznym stadionie. Liczba potrzebnych osób nie przekroczyła 10 xD Meksykańska fala xD
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
 |