Těch co znají Final Fantasy VII, ať již hru, film nebo obojí, je tu určitě hodně. Ale zná také někdo i další díly této skvělé herní série? Proto jsem se rozhodl napsat o díle následujícím po sedmičce, Final Fantasy VIII.
Na začátek bych chtěl upozornit, že ikdyž se díly takto číslují, nejsou to pokračování, ale každý díl je samostatný (s vyjímkou pár dílů).
Hlavním hrdinou v tomto díle je do sebe uzavřený Squall Leonheart. S nikým se moc nebaví a jeho osobnost se vyvíjí po celou dobu hry. Squall patří do elitní skupiny žoldáků s názvem SeeD. K SeeDům patří i ostatní postavy, které dostanete ke hraní. Quistis Trepe, na začátku Squallova instruktorka. Zell Dinch, energetický mladík. Selphie Tilmitt, trochu praštěná holka. A nakonec Irvine Kinneas, elegán s puškou. Jako v sedmém díle měl Cloud Tifu, tady má Squall Rinou Heartily. Ta je vůdkyní menší povstalecké skupiny.
Všichni se sjednotí, aby zabránili zlé čarodějce z budoucnosti, aby ovládla svět. Ohrané, ale zatraceně chytlavé smile
Nyní něco k hratelnosti. Materie z FFVII nahradil tzv. junction systém. Magii nezískáváte z barevných kuliček, ale vysáváním ze zvláštních bodů nebo nepřátel. Summoni se v tomto dílu jmenují GF (guardian force).
Také se od posledníh dílu změnila grafika hry, postavičky již vypadají reálně, v boji se reálněji pohybují. A jako vždy tu jsou nádherné CGI filmečky.
Kdybych měl tuto hru ohodnotit, tak by to bylo určitě 9/10, protože FFVII by ode mě dostalo 10/10 a ta se mi zdá o chlup lepší smile
Nádherná grafika, pěkný příběh, dobrá hratelnost.