|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Apr 25, 2005 2:32 am
nooly dida nooly Tachi הנה נושא אחד שכדאי לחקור - הרבה אנשים אומרים באמת שקטניות זה לא חמת (והאמת היא שמקור המנהג זה אצל יהדות אשכנז בגולה, שאז היה חשש מוצדק שתבואת הגויים תתערבב בתבואת היהודים או משהו כזה (זה היה משהו דומה, אבל שמעתי את הסיבה במרתון דברי תורה לפסח בערך באחת בלילה, ואני לא זוכר את הפרטים הללו משו). בכל אופן, רוב האנשים שיוצאים נגד איסור אכילת הקטניות מסתמכים על זה, שכיום האיסור הוא כבר לא אקטואלי. אני בטוח שהסיבה שלא ביטלו את האיסור היא לא בגלל צרות עין, כמובן, כי זה לא מעלה היגיון, אלא בגלל משהו כמו מנהג שהשתרש - אין נוהגים לבטלו, וכד'. צריך לחקור בנושא. זה מעניין אותי לדעת למה זה נמשך.
אבל אי אפשר להגיד שהאיסור שגוי, כי צריך לסמוך על הרבנים שהם לא סתם עשו את זה. כמובן, גם אסור להיות עיוורים ולא לברר לעומק למה זה נעשה.
וזהו, זה מה שרציתי לומר. ^^ אם אני זוכרת נכון, שמעתי איפשהו שבשביל לבטל קביעה של רבנים צריך שהרבנים שיבטלו אותה יהיו יותר חכמים צדיקים וגאונים מהם ומכיוון שהולך ופוחת הדור, והרבנים שקבעו את הקטניות היו יותר גדולים מאלה של היום אז אי אפשר לבטל את זה גם אם רוצים. אבל אני ממש ממש לא בטוחה סורי אם לא דייקתי או אמרתי משו לא נכון שיעלי תגיד משהו לא נכון או לא מדויק?! האם השמיים רועדים או שרק נדמה לי?!?! רק נדמה לך lol רק חכי למה שאני יעשה לך היום... רק חכי.... מואהאהאההאאהאהאהאהאהאהאהאההאה evil
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Apr 25, 2005 2:52 am
מה שאני יכולה להגיד לכם....בחנויות..כמה ימים לפני פסח אז סוגרים בנילון את כל החמץ ובכלל כל מה שלא כשר לפסח....אז כל מה שלא סגור נחשב לכשר...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Apr 25, 2005 5:51 am
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Apr 25, 2005 5:55 am
הו יאי!! ^^ ומה שלומנו היום? 3nodding
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Apr 25, 2005 6:03 am
little kitten! הו יאי!! ^^ ומה שלומנו היום? 3nodding מחפשים פילים.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Apr 25, 2005 6:06 am
R-E-L-Y little kitten! הו יאי!! ^^ ומה שלומנו היום? 3nodding מחפשים פילים.ואיך הולך בינתיים? אגב, אהבתי את החתלתול של האבטר שלך!! ^^ heart
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Apr 25, 2005 6:13 am
little kitten! R-E-L-Y little kitten! הו יאי!! ^^ ומה שלומנו היום? 3nodding מחפשים פילים.ואיך הולך בינתיים? אגב, אהבתי את החתלתול של האבטר שלך!! ^^ heart בנתיים? בנתיים לא מצאתי
הם מתחבאים טוב.
טודא לך, ג'ייוש
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Apr 25, 2005 6:14 am
R-E-L-Y little kitten! R-E-L-Y little kitten! הו יאי!! ^^ ומה שלומנו היום? 3nodding מחפשים פילים.ואיך הולך בינתיים? אגב, אהבתי את החתלתול של האבטר שלך!! ^^ heart בנתיים? בנתיים לא מצאתי
הם מתחבאים טוב.
טודא לך, ג'ייוש*קופצת לחיקו של רלוש* נכון שפילים אוהבים חתולים?? heart *מגרגרת*
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Apr 25, 2005 6:25 am
little kitten! R-E-L-Y little kitten! R-E-L-Y little kitten! הו יאי!! ^^ ומה שלומנו היום? 3nodding מחפשים פילים.ואיך הולך בינתיים? אגב, אהבתי את החתלתול של האבטר שלך!! ^^ heart בנתיים? בנתיים לא מצאתי
הם מתחבאים טוב.
טודא לך, ג'ייוש*קופצת לחיקו של רלוש* נכון שפילים אוהבים חתולים?? heart *מגרגרת* כן!!
*מגרגר*
הממ
פילים מגרגרים?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Apr 25, 2005 6:26 am
[ Message temporarily off-line ]
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Apr 25, 2005 6:29 am
אני חושב שפילים מחצררים רגע רגע רגע.... אם חתולים מיללים/מגרגרים כלבים נובחים סוסים צוהלים פרות גועות ופרפרים סותמים את הפה אז מה ארנבים עושים קיבינימט?! gonk
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Apr 25, 2005 6:31 am
angelic elf אני חושב שפילים מחצררים רגע רגע רגע.... אם חתולים מיללים/מגרגרים כלבים נובחים סוסים צוהלים פרות גועות ופרפרים סותמים את הפה אז מה ארנבים עושים קיבינימט?! gonk יש את הקולות המוזרים כשהם אוכלים חסה/גזר/ירקות מרשרשים אחרים. ואם תדרוך על ארנב ממש חזק אולי הוא ישמיע קול! twisted אבל זה לא נחמד. sweatdrop פויה ג'יי ג'יי!!!!! gonk
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Apr 25, 2005 7:12 am
angelic elf אני חושב שפילים מחצררים רגע רגע רגע.... אם חתולים מיללים/מגרגרים כלבים נובחים סוסים צוהלים פרות גועות ופרפרים סותמים את הפה אז מה ארנבים עושים קיבינימט?! gonk ארנבים אוכלים גזר!
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Apr 25, 2005 7:14 am
טוב, אני הולך עכשיו אחזור בערב..
תעשו חיים בנתיים,
ופלאש שולת!
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Apr 25, 2005 7:16 am
angelic elf אני חושב שפילים מחצררים רגע רגע רגע.... אם חתולים מיללים/מגרגרים כלבים נובחים סוסים צוהלים פרות גועות ופרפרים סותמים את הפה אז מה ארנבים עושים קיבינימט?! gonk ארנבים עושים כזה *סניף* עם האף כשהם מזיזים אותו^^ או לפחות הארנב של חברה שלי עושה sweatdrop נמנמ...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
 |