Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply Poland on Gaia Guild
Muzyka-muzyka jeszcze raz muzyka. Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 38 39 40 41 42 43 ... 86 87 88 89 [>] [>>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Raticiel

PostPosted: Sat Nov 05, 2005 3:24 am

Twisted_Exile
Raticiel
w tej kwestii powiem jak moj tata, fan Pink Floyda i Beatlesoof - "Jak to nie rock? Przeciez graja ostre gitary!" pirate
a ja powiem tak zalezy jaki kto ma gust i pozostawmy te kwestie nierozstrzygnieta smile chyba LP graja tzw n-metal albo cos takiego polaczenie ostrego gitarowego brzmienia z hip hopem i tego typu sprawami mrgreen twisted
zarowno numetal jak i kazdy inny metal korzeniami siega ROCKA, chociazby tego z lat 60-tych... ale masz racje, o gustach muzycznych dyskutowac nie nalezy smile
PostPosted: Sat Nov 05, 2005 9:14 am

Raticiel
Twisted_Exile
Raticiel
w tej kwestii powiem jak moj tata, fan Pink Floyda i Beatlesoof - "Jak to nie rock? Przeciez graja ostre gitary!" pirate
a ja powiem tak zalezy jaki kto ma gust i pozostawmy te kwestie nierozstrzygnieta smile chyba LP graja tzw n-metal albo cos takiego polaczenie ostrego gitarowego brzmienia z hip hopem i tego typu sprawami mrgreen twisted
zarowno numetal jak i kazdy inny metal korzeniami siega ROCKA, chociazby tego z lat 60-tych... ale masz racje, o gustach muzycznych dyskutowac nie nalezy smile
Taka droga dojdziemy do plemion afrykanskich i poczatkow muzyki xd wink

Osobiscie nie lubie szufladkowania, ale jakos trzeba sie w tym wszystkim mniej wiecej odnalezc... Co zrobisz? Buta nie zjesz.

Btw. Arcana <3

Gailenquen

RUFUS.ABBYSINIAN

PostPosted: Sat Nov 05, 2005 1:26 pm

...Niektore utwory Arcany mnie mdla normalnie...
...Bez urazy.
PostPosted: Sat Nov 05, 2005 11:56 pm

Ibris
Raticiel
Twisted_Exile
Raticiel
Taka droga dojdziemy do plemion afrykanskich i poczatkow muzyki xd wink

Osobiscie nie lubie szufladkowania, ale jakos trzeba sie w tym wszystkim mniej wiecej odnalezc... Co zrobisz? Buta nie zjesz.

Btw. Arcana <3
a idac jeszcze dalej dojdziemy do tego ze czlowiekowi pierwotnemu bardzo sie podobalo swiergotanie ptakow i pozazdroscil wink

Raticiel

Raticiel

PostPosted: Sat Nov 05, 2005 11:57 pm

RUFUS.ABBYSINIAN
...Niektore utwory Arcany mnie mdla normalnie...
...Bez urazy.
a ja nie wiem co to Arcana cool
a ostatnio mi ciagle chodzi po glowie "Garnet Vocal" z FFIX 4laugh heart
PostPosted: Sun Nov 06, 2005 1:33 am

A ja ostatnio sciagnalem 8 albumow opeth'a whee fajnie graja tylko teraz niech mi ktos powie czy to wszystkie i poda chronologie wydawania razz P xd ...
Edit...
juz nie trzeba xd

Vykk

Raticiel

PostPosted: Sun Nov 06, 2005 1:37 am

Vykk
A ja ostatnio sciagnalem 8 albumow opeth'a whee fajnie graja tylko teraz niech mi ktos powie czy to wszystkie i poda chronologie wydawania razz P xd
chyba mi to kiedys siostra puszczala... ale nie pamietam nawet jak brzmialo sweatdrop fajne to wogole? bo jak tak to jej ukradne wink
PostPosted: Sun Nov 06, 2005 8:26 am

Witam wszystkich po bardzo długiej nie obecności na gaiaonline smile
Ostatnio zajawiłem się na dwa zespoły jeden to Lambo of God (metal) a drugi to My Chemicla Romance (rock) wiem że nie są do siebie podobne ale polecam ściągnijcie sobie (ups sry ściąganie jest nielegalne biggrin chcialem powiedzieć idzcie sobie kupić w skelpie WARTO) Jak ktoś mie popriera to pm me to sobie pogadamy smile

sephy clone2

Gailenquen

PostPosted: Sun Nov 06, 2005 9:02 am

Vykk
A ja ostatnio sciagnalem 8 albumow opeth'a whee fajnie graja tylko teraz niech mi ktos powie czy to wszystkie i poda chronologie wydawania razz P xd ...
Edit...
juz nie trzeba xd
Opeth! <3 Nawrociles sie, Synu :3

Opeth to generalnie Death, co najmniej sam leader, pan Akerfeldt, tak ich nazywa. Do tego dochodza elementy progressive rocka/metalu + akustyczny album Damnation i ballady.

Dobrzy technicznie, przyjemne teksty, swietny wokal... Miodzio heart xd

Rufus - Fakt, ze co za duzo to niezdrowo i niezbyt zroznicowane kawalki maja, jesli chodzi o ogol... Ale muza klimatyczna, idealnie sie nadaje na sesyje :3
PostPosted: Sun Nov 06, 2005 9:33 am

ludzie mowia ze Dir En Grey to death metal..sami czlonkowie zespolu (tzn Kaoru, bo reszta prawie nigdy nic nie gada XP <3) mowia, ze graja rocka..no to ja sie pytam..czym sie charakteryzuje death metal? neutral jesli chodzi o klasyfikacje metalu, jestem w kropce..

SangekiNoYoru

Gailenquen

PostPosted: Mon Nov 07, 2005 7:32 am

FeaRan
ludzie mowia ze Dir En Grey to death metal..sami czlonkowie zespolu (tzn Kaoru, bo reszta prawie nigdy nic nie gada XP <3) mowia, ze graja rocka..no to ja sie pytam..czym sie charakteryzuje death metal? neutral jesli chodzi o klasyfikacje metalu, jestem w kropce..
Proponuje zajrzec tutaj :3 krotko i tresciwie. Aczkolwiek... Ciezko jest czasem jakis zespol zaszufladkowac ==' Bo ma elementy tego, tamtego i czegos jeszcze innego etc.
PostPosted: Mon Nov 07, 2005 7:45 am

Ibris
Vykk
Edit...
juz nie trzeba xd
Opeth! <3 Nawrociles sie, Synu :3

Opeth to generalnie Death, co najmniej sam leader, pan Akerfeldt, tak ich nazywa. Do tego dochodza elementy progressive rocka/metalu + akustyczny album Damnation i ballady.

Dobrzy technicznie, przyjemne teksty, swietny wokal... Miodzio heart xd

Rufus - Fakt, ze co za duzo to niezdrowo i niezbyt zroznicowane kawalki maja, jesli chodzi o ogol... Ale muza klimatyczna, idealnie sie nadaje na sesyje :3
moze trosszke sie nawrocilem XP...nie no zobaczylem kiedys ich teledysk na vivie z nowej plytki a potem jeszcze kilka razy i chcialem dorwac cos wiecej poza teledyskiem od kumpla i tak wyszlo ze w ciagu 8 godzin mialem cala dyskografie razz P
no i stwierdzilem ze duzo mnie ominelo i duzo stracilem xd

Vykk

Vykk

PostPosted: Mon Nov 07, 2005 8:12 am

Ibris
FeaRan
Proponuje zajrzec tutaj :3 krotko i tresciwie. Aczkolwiek... Ciezko jest czasem jakis zespol zaszufladkowac ==' Bo ma elementy tego, tamtego i czegos jeszcze innego etc.
a co do rozrozniania gatunkow muzycznych mozna zastosowac ponizszy wznor :
Piękna księżniczka została uwięziona w zamku strzeżonym przez smoka. A oto różne wersje zakończenia opowieści w zależności preferencji muzycznych rycerza-wybawcy:

POWER METAL:
Bohater przybywa na białym jednorożcu, umyka smokowi, ratuje księżniczkę i kochają się w zaczarowanym lesie.

TRASH METAL:
Zjawia się bohater, pokonuje smoka, ratuje księżniczkę i kończy zabawę gwałtem.

HEAVY METAL:
Bohater przybywa na harleyu, zabija smoka, opróżnia parę puszek z piwem i zabawia się z księżniczką.

FOLK METAL:
Zjawia się bohater z paroma kumplami grającymi na akordeonie, skrzypkach, fletach i wielu innych dziwacznych instrumentach, smok zasypia (wycieńczony tańcami). Wtedy wszyscy oddalają się.... zapomniawszy o księżniczce.

VIKING METAL:
Bohater przypływa statkiem, zabija smoka swoim potężnym toporem, zdziera skórę ze smoka i zjada go, gwałci księżniczkę na śmierć, kradnie wszystko co do niej należało, i na koniec podpala zamek.

DEATH METAL:
Zjawia się bohater, zabija smoka, przelatuje księżniczkę i zabija ją, po czym oddala się.

BLACK METAL:
Bohater przybywa o północy, zabija smoka, nabija jego zwłoki na pal przed zamkiem, upodla księżniczkę, odprawia rytuał wypicia jej krwi przed zabiciem, po czym zostawia zwłoki na palu obok pozostałości ze smoka.

GORE METAL:
Przybywa bohater, zabija smoka i rozrzuca jego wnętrzności przed zamkiem, gwałci i zabija księżniczkę. Następnie gwałci martwe ciało raz jeszcze, rozcina jej brzuch i wyjada jej wnętrzności. Wtedy gwałci padlinę kolejny raz, podpala zwłoki i dokonuje gwałtu po raz ostatni.

DOOM METAL:
Przybywa bohater, spoziera na ogrom smoka i dochodzi do wniosku, że nigdy nie zdoła go pokonać. Wpada w depresję i popełnia samobójstwo. Smok zjada go oraz księżniczkę na deser. Tak kończy się ta smutna historia.

PROGRESIVE METAL:
Przybywa bohater z gitarą i gra 26 minutowe solo. Smok sam się zabija ze znudzenia, bohater dociera do sypialni księżniczki, gra kolejne solo używając wszystkich technicznych zagrywek i pasaży dźwięków, które opanował ostatnimi czasy w konserwatorium. Księżniczka ucieka, rozglądając się za rycerzem preferującym heavy metal.

GLAM METAL:
Zjawia się bohater, smok pada ze śmiechu na jego widok i pozwala mu wejść do zamku. Bohater kradnie księżniczce kosmetyki i maluje cały zamek na piękny, różowy kolor.

NU METAL:
Bohater przyjeżdża zajechaną Hondą Civic, pojedynkuje się ze smokiem, ale ulega spaleniu po tym, jak na jego kretyńsko obwisłe ubranie przeskakują smocze płomienie.

INDUSTRIAL METAL:
Przybywa bohater w połyskującym płaszczu, wykonuje obsceniczne gesty przed smokiem za co opuszcza krainę baśni w towarzystwie ochroniarzy.

GRIND METAL:
Zjawia się bohater, wykrzykuje coś zupełnie niezrozumiałego przez dwie minuty i odchodzi.

SPEED METAL:
Bohater przybywa, z prędkością światła wpada do zamku i ratuje księżniczkę, po czym gwałci ją w równie szybkim tempie (około 3 sekundy).

PUDEL METAL:
Zjawia się bohater ze swoją wspaniałą, ogromną fryzurą kręconych włosów, która jest źródłem jego dumy. Niestety, z pierwszym podmuchem smoczego ognia spala się ona w mgnieniu oka. Spanikowany bohater ucieka, pełen wstydu i całkiem łysy.

FUNKY METAL:
Bohater przybywa z hełmem nałożonym tyłem na przód. Ponieważ z tego powodu nic nie widzi, zmierza wprost w szeroko otwartą paszcze smoka
PostPosted: Mon Nov 07, 2005 10:07 am

dziekii Ibris, a wiec doszlam do wniosku, ze Dir en Grey to nie do konca death metal, uff..X3

dobre Vykk, dooobre XD całe szczescie ze byly opcje, w ktorych ksiezniczka nie byla gwalcona..XP

SangekiNoYoru

Lorcan_Gon

PostPosted: Thu Nov 10, 2005 2:19 am

Dir en grey Metalem question exclaim exclaim eek
gdzie ten świat zmierza talk2hand
Reply
Poland on Gaia Guild

Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 38 39 40 41 42 43 ... 86 87 88 89 [>] [>>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff
Gaia's Games
Mini-Games