Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply Poland on Gaia Guild
Ksiazki-ksiazki [co czytacie itd] Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 34 35 36 37 38 39 ... 77 78 79 80 [>] [>>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Czytacie ?!
Tak
83%
 83%  [ 114 ]
Nie
0%
 0%  [ 0 ]
Czasem
14%
 14%  [ 20 ]
Nigdy
1%
 1%  [ 2 ]
Total Votes : 136

SangekiNoYoru

PostPosted: Mon Jan 09, 2006 5:40 am

dodam, ze przytoczony przeze mnie wiersz Mickiewicza jest nie tyle ze sam w sobie piekny, ale tez glebie ma, o! mrgreen glebia do osobistego przekontemplowania w serduszku XP

wydaje mi sie ze Sapkowski jest nieco bardziej wymagajacy od Tolkiena..ukazuje pod przykryciem fantastyki sytuacje na swiecie i w Polsce rowniez..z duzo wiekszymi szczegolami niz we Wladcy Pierscieni na przyklad. no i zgodze sie, ze ciezko czasem dotrwac do konca poszczegolnych tomow, kiedy pojawia sie kryminal i polityka, ale mnie to wlasnie wciaga i chyba jeszcze raz sobie wszystko przeczytam XD

a tymczasem, marze o przeczytaniu Wyznan Gejszy, do kin wchodzi wlasnie ekranizacja tej ksiazki, ale raczej nie zdaze jej przeczytac przez pojsciem na film.. sad wszak zawsze lepiej najpierw przeczytac crying
PostPosted: Thu Jan 12, 2006 2:08 am

FeaRan
...wydaje mi sie ze Sapkowski jest nieco bardziej wymagajacy od Tolkiena...

Zgadzam sie. Tolkien wrzucil do Wladcy troche mniej watkow niz Sapkowski w Wiedzminie.

kamilka3d

7,800 Points
  • Friendly 100
  • Megathread 100

Madame Zebrovna

Naughty Phantom

PostPosted: Fri Jan 13, 2006 2:12 am

nie moge csie zabrac za czytanie "Wyznan..." cos chyba nie mam czasu....albo sily....polecam ciagle ksiazke "Zapach szkła" szczegolnie ludziom, ktorzy mieszkaja we Wroclawiu blaugh
PostPosted: Fri Jan 13, 2006 4:28 am

ZebraDeath
nie moge csie zabrac za czytanie "Wyznan..." cos chyba nie mam czasu....albo sily....polecam ciagle ksiazke "Zapach szkła" szczegolnie ludziom, ktorzy mieszkaja we Wroclawiu blaugh

A o czym to jest?

kamilka3d

7,800 Points
  • Friendly 100
  • Megathread 100

Jakub Wedrowycz

PostPosted: Sat Jan 14, 2006 12:31 pm

Dzien dobry wszystkim... generalnie to jestem tu nowy... i takie pytanie... czytal ktos "Siewce wiatru" ? Bardzo fajna ksiazka. Polecam. Jeszcze inna ksiazka ktore uwielbiam jest ksiazka o przygodach Jakuba Wedrowycza.
A jakby sie tak przypatrzec to moim zdaniem u Sapkowskiego jest duzo wiecej watkow niz u Tolkiena, ale za to u Tolkiena maja one bardzo epicki rozmach... ale to i tak nie to co warhammer...
PostPosted: Sat Jan 14, 2006 1:04 pm

oooohhh... jak smiałeś użyć nazwiska Wedrowycza? ciekawe, co Pilipiuk na to powie... zaraz sie spytam XP

EvilYuki
Crew

Gailenquen

PostPosted: Sat Jan 14, 2006 1:09 pm

Jakub Wedrowycz
Dzien dobry wszystkim... generalnie to jestem tu nowy... i takie pytanie... czytal ktos "Siewce wiatru" ? Bardzo fajna ksiazka. Polecam. Jeszcze inna ksiazka ktore uwielbiam jest ksiazka o przygodach Jakuba Wedrowycza.
A jakby sie tak przypatrzec to moim zdaniem u Sapkowskiego jest duzo wiecej watkow niz u Tolkiena, ale za to u Tolkiena maja one bardzo epicki rozmach... ale to i tak nie to co warhammer...
To Kossakowskiej? Slyszalam :3 Ponoc dobre. Witaj.
PostPosted: Sat Jan 14, 2006 1:25 pm

Ibris
Jakub Wedrowycz

bardzo dobre...
tak samo jak Warhammer

Kiray

Gailenquen

PostPosted: Sat Jan 14, 2006 1:33 pm

Kiray
Ibris
Jakub Wedrowycz

bardzo dobre...
tak samo jak Warhammer
Podrecznik? wink

Co sie tyczy Kubusia W. - na pewno oryginalne i dobrze sie czyta :3
PostPosted: Sat Jan 14, 2006 1:39 pm

Ibris
Kiray
Ibris
Jakub Wedrowycz

bardzo dobre...
tak samo jak Warhammer
Podrecznik? wink

Co sie tyczy Kubusia W. - na pewno oryginalne i dobrze sie czyta :3

nie czytalem podrecznika...niestety
chodzilo mi o np. wszystkie czesci Zabojcy, zbiory opowiadan, a tazke o Warhammera 40k: Duchy Gaunta, Kosmiczny Wilk...

edit/ Jakub tez wymiata...ten styl pisania mi pasuje

Kiray

RUFUS.ABBYSINIAN

PostPosted: Sat Jan 14, 2006 1:39 pm

...Ano, teksty pana Pilipiuka to nie byle co.
...(prawdziwa historia zatoniecia Titanica mrgreen )
...No i witam wreszcie Jakuba. Zarowno na Gai, jak i w Gildii. Ave!
PostPosted: Sat Jan 14, 2006 2:08 pm

Kiray

nie czytalem podrecznika...niestety
chodzilo mi o np. wszystkie czesci Zabojcy, zbiory opowiadan, a tazke o Warhammera 40k: Duchy Gaunta, Kosmiczny Wilk...

edit/ Jakub tez wymiata...ten styl pisania mi pasuje
A widzisz, z tym to dla odmiany ja nie mialam stycznosci ^^ Zreszta.. na razie i tak pozostaje przy Murakamim.

Gailenquen

Jakub Wedrowycz

PostPosted: Sun Jan 15, 2006 1:16 am

No witaj Rufusie, witaj. A z kolei ja nie mialem stycznosci z Murakamim albo mialem i nawet o tym nie wiem xd . Moze jakies tytuly?
Co do mlotka... jezeli juz o podrecznikach, to polecam do krasnoludow.
Ale generalnie rowniez chodzilo mi o Zabojce i WH40k: Duchy Gaunta (są nawet fajne). A Kosmicznego Wilka nie czytalem.
A wracajac do Jakuba... najlepsze wg. mnie opowiadanie z nim to "Kociol" mrgreen
PostPosted: Sun Jan 15, 2006 7:08 am

[ Message temporarily off-line ]

novelin

Gailenquen

PostPosted: Sun Jan 15, 2006 8:09 am

Jakub Wedrowycz
No witaj Rufusie, witaj. A z kolei ja nie mialem stycznosci z Murakamim albo mialem i nawet o tym nie wiem xd . Moze jakies tytuly?
Co do mlotka... jezeli juz o podrecznikach, to polecam do krasnoludow.
Ale generalnie rowniez chodzilo mi o Zabojce i WH40k: Duchy Gaunta (są nawet fajne). A Kosmicznego Wilka nie czytalem.
A wracajac do Jakuba... najlepsze wg. mnie opowiadanie z nim to "Kociol" mrgreen
Sputnik Sweetheart; Tancz, tancz, tancz...

:3
Reply
Poland on Gaia Guild

Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 34 35 36 37 38 39 ... 77 78 79 80 [>] [>>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff
Gaia's Games
Mini-Games