| Czytacie ?! |
| Tak |
|
83% |
[ 114 ] |
| Nie |
|
0% |
[ 0 ] |
| Czasem |
|
14% |
[ 20 ] |
| Nigdy |
|
1% |
[ 2 ] |
|
| Total Votes : 136 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Jan 09, 2006 5:40 am
dodam, ze przytoczony przeze mnie wiersz Mickiewicza jest nie tyle ze sam w sobie piekny, ale tez glebie ma, o! mrgreen glebia do osobistego przekontemplowania w serduszku XP
wydaje mi sie ze Sapkowski jest nieco bardziej wymagajacy od Tolkiena..ukazuje pod przykryciem fantastyki sytuacje na swiecie i w Polsce rowniez..z duzo wiekszymi szczegolami niz we Wladcy Pierscieni na przyklad. no i zgodze sie, ze ciezko czasem dotrwac do konca poszczegolnych tomow, kiedy pojawia sie kryminal i polityka, ale mnie to wlasnie wciaga i chyba jeszcze raz sobie wszystko przeczytam XD
a tymczasem, marze o przeczytaniu Wyznan Gejszy, do kin wchodzi wlasnie ekranizacja tej ksiazki, ale raczej nie zdaze jej przeczytac przez pojsciem na film.. sad wszak zawsze lepiej najpierw przeczytac crying
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Thu Jan 12, 2006 2:08 am
FeaRan ...wydaje mi sie ze Sapkowski jest nieco bardziej wymagajacy od Tolkiena... Zgadzam sie. Tolkien wrzucil do Wladcy troche mniej watkow niz Sapkowski w Wiedzminie.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jan 13, 2006 2:12 am
nie moge csie zabrac za czytanie "Wyznan..." cos chyba nie mam czasu....albo sily....polecam ciagle ksiazke "Zapach szkła" szczegolnie ludziom, ktorzy mieszkaja we Wroclawiu blaugh
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jan 13, 2006 4:28 am
ZebraDeath nie moge csie zabrac za czytanie "Wyznan..." cos chyba nie mam czasu....albo sily....polecam ciagle ksiazke "Zapach szkła" szczegolnie ludziom, ktorzy mieszkaja we Wroclawiu blaugh A o czym to jest?
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jan 14, 2006 12:31 pm
Dzien dobry wszystkim... generalnie to jestem tu nowy... i takie pytanie... czytal ktos "Siewce wiatru" ? Bardzo fajna ksiazka. Polecam. Jeszcze inna ksiazka ktore uwielbiam jest ksiazka o przygodach Jakuba Wedrowycza. A jakby sie tak przypatrzec to moim zdaniem u Sapkowskiego jest duzo wiecej watkow niz u Tolkiena, ale za to u Tolkiena maja one bardzo epicki rozmach... ale to i tak nie to co warhammer...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jan 14, 2006 1:04 pm
oooohhh... jak smiałeś użyć nazwiska Wedrowycza? ciekawe, co Pilipiuk na to powie... zaraz sie spytam XP
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jan 14, 2006 1:09 pm
Jakub Wedrowycz Dzien dobry wszystkim... generalnie to jestem tu nowy... i takie pytanie... czytal ktos "Siewce wiatru" ? Bardzo fajna ksiazka. Polecam. Jeszcze inna ksiazka ktore uwielbiam jest ksiazka o przygodach Jakuba Wedrowycza. A jakby sie tak przypatrzec to moim zdaniem u Sapkowskiego jest duzo wiecej watkow niz u Tolkiena, ale za to u Tolkiena maja one bardzo epicki rozmach... ale to i tak nie to co warhammer... To Kossakowskiej? Slyszalam :3 Ponoc dobre. Witaj.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jan 14, 2006 1:25 pm
Ibris Jakub Wedrowycz Dzien dobry wszystkim... generalnie to jestem tu nowy... i takie pytanie... czytal ktos "Siewce wiatru" ? Bardzo fajna ksiazka. Polecam. Jeszcze inna ksiazka ktore uwielbiam jest ksiazka o przygodach Jakuba Wedrowycza. A jakby sie tak przypatrzec to moim zdaniem u Sapkowskiego jest duzo wiecej watkow niz u Tolkiena, ale za to u Tolkiena maja one bardzo epicki rozmach... ale to i tak nie to co warhammer... To Kossakowskiej? Slyszalam :3 Ponoc dobre. Witaj.bardzo dobre... tak samo jak Warhammer
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jan 14, 2006 1:33 pm
Kiray Ibris Jakub Wedrowycz Dzien dobry wszystkim... generalnie to jestem tu nowy... i takie pytanie... czytal ktos "Siewce wiatru" ? Bardzo fajna ksiazka. Polecam. Jeszcze inna ksiazka ktore uwielbiam jest ksiazka o przygodach Jakuba Wedrowycza. A jakby sie tak przypatrzec to moim zdaniem u Sapkowskiego jest duzo wiecej watkow niz u Tolkiena, ale za to u Tolkiena maja one bardzo epicki rozmach... ale to i tak nie to co warhammer... To Kossakowskiej? Slyszalam :3 Ponoc dobre. Witaj.bardzo dobre... tak samo jak Warhammer Podrecznik? wink
Co sie tyczy Kubusia W. - na pewno oryginalne i dobrze sie czyta :3
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jan 14, 2006 1:39 pm
Ibris Kiray Ibris Jakub Wedrowycz Dzien dobry wszystkim... generalnie to jestem tu nowy... i takie pytanie... czytal ktos "Siewce wiatru" ? Bardzo fajna ksiazka. Polecam. Jeszcze inna ksiazka ktore uwielbiam jest ksiazka o przygodach Jakuba Wedrowycza. A jakby sie tak przypatrzec to moim zdaniem u Sapkowskiego jest duzo wiecej watkow niz u Tolkiena, ale za to u Tolkiena maja one bardzo epicki rozmach... ale to i tak nie to co warhammer... To Kossakowskiej? Slyszalam :3 Ponoc dobre. Witaj.bardzo dobre... tak samo jak Warhammer Podrecznik? wink
Co sie tyczy Kubusia W. - na pewno oryginalne i dobrze sie czyta :3nie czytalem podrecznika...niestety chodzilo mi o np. wszystkie czesci Zabojcy, zbiory opowiadan, a tazke o Warhammera 40k: Duchy Gaunta, Kosmiczny Wilk... edit/ Jakub tez wymiata...ten styl pisania mi pasuje
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jan 14, 2006 1:39 pm
...Ano, teksty pana Pilipiuka to nie byle co. ...(prawdziwa historia zatoniecia Titanica mrgreen ) ...No i witam wreszcie Jakuba. Zarowno na Gai, jak i w Gildii. Ave!
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sat Jan 14, 2006 2:08 pm
Kiray nie czytalem podrecznika...niestety chodzilo mi o np. wszystkie czesci Zabojcy, zbiory opowiadan, a tazke o Warhammera 40k: Duchy Gaunta, Kosmiczny Wilk... edit/ Jakub tez wymiata...ten styl pisania mi pasuje A widzisz, z tym to dla odmiany ja nie mialam stycznosci ^^ Zreszta.. na razie i tak pozostaje przy Murakamim.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jan 15, 2006 1:16 am
No witaj Rufusie, witaj. A z kolei ja nie mialem stycznosci z Murakamim albo mialem i nawet o tym nie wiem xd . Moze jakies tytuly? Co do mlotka... jezeli juz o podrecznikach, to polecam do krasnoludow. Ale generalnie rowniez chodzilo mi o Zabojce i WH40k: Duchy Gaunta (są nawet fajne). A Kosmicznego Wilka nie czytalem. A wracajac do Jakuba... najlepsze wg. mnie opowiadanie z nim to "Kociol" mrgreen
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jan 15, 2006 7:08 am
[ Message temporarily off-line ]
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jan 15, 2006 8:09 am
Jakub Wedrowycz No witaj Rufusie, witaj. A z kolei ja nie mialem stycznosci z Murakamim albo mialem i nawet o tym nie wiem xd . Moze jakies tytuly? Co do mlotka... jezeli juz o podrecznikach, to polecam do krasnoludow. Ale generalnie rowniez chodzilo mi o Zabojce i WH40k: Duchy Gaunta (są nawet fajne). A Kosmicznego Wilka nie czytalem. A wracajac do Jakuba... najlepsze wg. mnie opowiadanie z nim to "Kociol" mrgreen Sputnik Sweetheart; Tancz, tancz, tancz...
:3
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|