Welcome to Gaia! ::

Magyar Guild

Back to Guilds

Guild Magyar Gaiazóknak! 2007 óta értetek! 

Tags: magyar, hungarian 

Reply Terefere Klub - Mindenféle topic
Ma az történt, hogy... Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 25 26 27 28 29 30 ... 67 68 69 70 [>] [>>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

napsugar
Crew

Invisible Businesswoman

13,275 Points
  • Millionaire 200
  • Clambake 200
  • Sausage Fest 200
PostPosted: Sat Jan 21, 2012 12:00 pm

Csokinyuszi

Kérdezem én: azok a tizenéves fiatalok, akik 4 vagy 5 éve gimnáziumba mentek -mert ugye egyikük sem volt jövőbelátó, hogy lássa ami most történik- mihez fognak kezdeni? Nekem sincsenek olyan rossz jegyeim, plusz van egy emelt szintű érettségim és középfokú nyelvvizsgám németből, de valszeg még így sem fogok tudni bekerülni oda, ahova szeretnék. Nyelvi tagozatos vagyok, szóval ez az 5. évem a gimiben, de ha 5 évvel ezelött tudtam volna hogy ez lesz akkor inkább megtanulok egy szakmát! És akkor nem basznék el éveket a semmire. Plusz diplomásként most már nem is kapnék munkát, mert egyszerűen nincs. Szakemberekből meg hiány van. A nyugdíjkorhatárt egyre jobban kitolják, mert nincs pénz kifizetni a nyugdíjakat, de így a 65 éves emberek dolgoznak azokon a munkahelyeken, amiken a fiataloknak kéne pályakezdőként dolgoznia. Így semmi sincs. se nyugdíj, se munkahely. És nem lehet kitörni ebből az ördögi körből. Csak azzal ha külföldre megy az ember. De akkor mi történik? Kiürül az ország? Bár már csak Magyarország van, Magyar Köztársaság nincs többé.

Értelek én, és tudom milyen érzés. Én két évvel ezelőtt mikor jelentkeztem szintén elgondolkodtam azon, hogy szakmát kellett volna tanulnom (sőt még manapság is eljátszok a gondolattal néha) Én is kéttannyelvű 5 éves gimibe jártam, de nekem sikerült olyan pályát választanom, ami kevésbé sínylette meg a változásokat (gyógypedagógusnak tanulok) De nekem is olyan terveim vannak a jövőre nézve, hogy ha velem bármiféle szerződést akarna aláíratni drágalátos H. Rózsánk én passziváltatom magam és csókolom, meg se állok Németországig....

Nem az a megoldás, hogy ideláncoljuk a diplomásokat, hanem olyan feltételeket és életkörülményeket kéne teremteni itthon, hogy az egyetemistának ne forduljon meg a fejében az, hogy külföldre kéne menni, hogy ne a végeláthatatlan adósságokból és a minimálbérért való vérizzadásról szóljon a jövő....

Bocsi mindenkitől ezért a témáért, de úgy érzem ki kell ezt írnom, és jó hogy van valaki aki átérzi a dolgot :'D
PostPosted: Sat Jan 21, 2012 1:36 pm

napsugar
Csokinyuszi

Kérdezem én: azok a tizenéves fiatalok, akik 4 vagy 5 éve gimnáziumba mentek -mert ugye egyikük sem volt jövőbelátó, hogy lássa ami most történik- mihez fognak kezdeni? Nekem sincsenek olyan rossz jegyeim, plusz van egy emelt szintű érettségim és középfokú nyelvvizsgám németből, de valszeg még így sem fogok tudni bekerülni oda, ahova szeretnék. Nyelvi tagozatos vagyok, szóval ez az 5. évem a gimiben, de ha 5 évvel ezelött tudtam volna hogy ez lesz akkor inkább megtanulok egy szakmát! És akkor nem basznék el éveket a semmire. Plusz diplomásként most már nem is kapnék munkát, mert egyszerűen nincs. Szakemberekből meg hiány van. A nyugdíjkorhatárt egyre jobban kitolják, mert nincs pénz kifizetni a nyugdíjakat, de így a 65 éves emberek dolgoznak azokon a munkahelyeken, amiken a fiataloknak kéne pályakezdőként dolgoznia. Így semmi sincs. se nyugdíj, se munkahely. És nem lehet kitörni ebből az ördögi körből. Csak azzal ha külföldre megy az ember. De akkor mi történik? Kiürül az ország? Bár már csak Magyarország van, Magyar Köztársaság nincs többé.

Értelek én, és tudom milyen érzés. Én két évvel ezelőtt mikor jelentkeztem szintén elgondolkodtam azon, hogy szakmát kellett volna tanulnom (sőt még manapság is eljátszok a gondolattal néha) Én is kéttannyelvű 5 éves gimibe jártam, de nekem sikerült olyan pályát választanom, ami kevésbé sínylette meg a változásokat (gyógypedagógusnak tanulok) De nekem is olyan terveim vannak a jövőre nézve, hogy ha velem bármiféle szerződést akarna aláíratni drágalátos H. Rózsánk én passziváltatom magam és csókolom, meg se állok Németországig....

Nem az a megoldás, hogy ideláncoljuk a diplomásokat, hanem olyan feltételeket és életkörülményeket kéne teremteni itthon, hogy az egyetemistának ne forduljon meg a fejében az, hogy külföldre kéne menni, hogy ne a végeláthatatlan adósságokból és a minimálbérért való vérizzadásról szóljon a jövő....

Bocsi mindenkitől ezért a témáért, de úgy érzem ki kell ezt írnom, és jó hogy van valaki aki átérzi a dolgot :'D

El kell, hogy rontsam a kedved még jobban... Január elsejétől érvénybe lépett az új oktatási törvény, miszerint, a főiskolát és egyetemet végzetteknek a képzésük időtartalmának megfelelő időt kell eltölteniük a szakterületükön itthon. tehát, ha három évig tanultál, mondjuk szakápolónak, akkor három évet szakápolóként kell itthon dolgoznod. De, ha nincs a képzettségednek megfelelő munkahely és elmész pénztárosnak, az ott eltöltött időt nem számolják bele ebbe a letöltendő munkahely kötelezettségednek. Ha elhagyod az országot, akkor vissza kell fizetned a képzésednek az összköltségét az államnak. Kihangsúlyoznám: összköltség! Vagyis nem csak a tandíjat kellene kicsengetni, hanem azt a pénzt is vissza kell fizetni, amit az intézmény, ahol tanultál fejpénzként kapott utánad, hogy a többi költségről ne is beszéljek.

Malreni
Captain

Lonely Cat

42,050 Points
  • Winged 100
  • Perfect Attendance 400
  • Alchemy Level 10 100

napsugar
Crew

Invisible Businesswoman

13,275 Points
  • Millionaire 200
  • Clambake 200
  • Sausage Fest 200
PostPosted: Sat Jan 21, 2012 2:03 pm

Malreni

El kell, hogy rontsam a kedved még jobban... Január elsejétől érvénybe lépett az új oktatási törvény, miszerint, a főiskolát és egyetemet végzetteknek a képzésük időtartalmának megfelelő időt kell eltölteniük a szakterületükön itthon. tehát, ha három évig tanultál, mondjuk szakápolónak, akkor három évet szakápolóként kell itthon dolgoznod. De, ha nincs a képzettségednek megfelelő munkahely és elmész pénztárosnak, az ott eltöltött időt nem számolják bele ebbe a letöltendő munkahely kötelezettségednek. Ha elhagyod az országot, akkor vissza kell fizetned a képzésednek az összköltségét az államnak. Kihangsúlyoznám: összköltség! Vagyis nem csak a tandíjat kellene kicsengetni, hanem azt a pénzt is vissza kell fizetni, amit az intézmény, ahol tanultál fejpénzként kapott utánad, hogy a többi költségről ne is beszéljek.

A héten fogadták el azt a módosítást, hogy ha aláírod a szerződést, akkor a felsőfokú képzés befejezését követő 20 évben le kell dolgoznod a tanéveid dupláját (nekem 4 éves a képzésem ergo 8 évet kell majd itthon dolgoznom) Ez így még egy fokkal jobb, de akkor is, hol egyezik ez az Európai Unió azon fő felfogásával, hogy szabad munkaerő áramlás a tagországok között!?

A lényeg, hogy amint az orrom alá dugnak egy papírt, hogy szerződést kell kötnöm az állammal megfordul az életem, és azt hiszem vagyunk még így páran....
PostPosted: Sat Jan 21, 2012 2:53 pm

napsugar
Malreni

A héten fogadták el azt a módosítást, hogy ha aláírod a szerződést, akkor a felsőfokú képzés befejezését követő 20 évben le kell dolgoznod a tanéveid dupláját (nekem 4 éves a képzésem ergo 8 évet kell majd itthon dolgoznom) Ez így még egy fokkal jobb, de akkor is, hol egyezik ez az Európai Unió azon fő felfogásával, hogy szabad munkaerő áramlás a tagországok között!?

A lényeg, hogy amint az orrom alá dugnak egy papírt, hogy szerződést kell kötnöm az állammal megfordul az életem, és azt hiszem vagyunk még így páran....

Akkor többet tudsz, mint én. Kedden voltam csak itthon, mikor dübörgött a SOPA. A többi este mindig máshol partiztam... szóval, nem tudtam követni a híreket. És ez a szerződéses dolog, csak a még most tanulókra érvényes, vagy visszamenőleg azokra is, akik már végeztek?

Malreni
Captain

Lonely Cat

42,050 Points
  • Winged 100
  • Perfect Attendance 400
  • Alchemy Level 10 100

napsugar
Crew

Invisible Businesswoman

13,275 Points
  • Millionaire 200
  • Clambake 200
  • Sausage Fest 200
PostPosted: Sat Jan 21, 2012 3:46 pm

Malreni

Akkor többet tudsz, mint én. Kedden voltam csak itthon, mikor dübörgött a SOPA. A többi este mindig máshol partiztam... szóval, nem tudtam követni a híreket. És ez a szerződéses dolog, csak a még most tanulókra érvényes, vagy visszamenőleg azokra is, akik már végeztek?

Valamelyik cikkben azt olvastam, hogy hoztak olyan rendeletet is ami miatt visszamenőleg is kiszabhatják a dolgokat (a magyarok hátra fele nyilazós technikájához hasonlította az író)
Amúgy itt a cikk, amit én olvastam
PostPosted: Sun Jan 22, 2012 4:33 pm

napsugar

Pontosan erről van szó.

Hidd el, az utóbbi időben én is aktívan gyakorlom a németet, hogy ha tényleg nincs más hátra, akkor irány külföld. Hogy őszinte legyek, még a külföldi, euro-alapú bankszámlán is gondolkodom már egy ideje, látván az árfolyamokat...

Remélem nem jön be az évekkel ezelőtt eljövendölt jóslatom, márpedig nagyon arrafelé evezünk...

Molylepke

15,600 Points
  • Citizen 200
  • Invisibility 100
  • Lavish Tipper 200

Az Timmy

Kind Miko

PostPosted: Mon Jan 23, 2012 4:40 am

Mikor én is elkezdtem a középsulit én se gondoltam, hogy itt leszünk ekkor... ma meg már azt se tudom megérné-e egyetemre menni vagy csak legyen szakképzés? Mivel több embertől hallottam, hogy nekik okj-ban megvolt az adott szak és elküldték őket a búsba, hogy miért nem egyetemi?? Aki meg egyetemet végzett, azt meg azért küldik el, mert egyetemista volt... Szóval a drága Rózsi néninek valami értelemeset is ki kéne találni nem csak azt hogy csak a miniszterelnökök meg más felső 10K-beli emberek gyerekei mehessenek egyetemre...
PostPosted: Mon Jan 23, 2012 7:16 am

Én most vagyok 4.-es, tanévrend szerint 3.-os és azt se tudom, mit csináljak. Pontosan tudom 12 éves korom óta, hogy mi akarok lenni és ennek megfelelően tanultam egész életemben. Az ország egyik legjobb gimnáziumába járok (Ha ez egósan hangzik, sajnálom. Én erre büszke vagyok.), 4,5 az átlagom és sírnom kell, ha az egyetemre gondolok. Az egész oktatási rendszer el van cseszve.

Alapvetően minden az általános iskolánál kezdődik. Az ember már ott el kell döntse, hogy szakmunkás vagy értelmiségi munkás akar lenni. Ha az első, a jegyek annyira nem számítanak, ha a második, szív egy csomót és tanul egész életében.
Pl. én 6.-ban eldöntöttem, hogy lemondok az egyik legnagyobb élvezetemről, a sütésről és nem leszek cukrász, mert jól vág az eszem, versenyekre küldenek és sose ment az átlagom 4,5 alá. Tehát akkor eldöntöttem, hogy Japánnal akarok foglalkozni.

Gimnáziumban az ember 2 évig tanulja a kötelező dolgokat, utána fakultál. Viszont, ha már megvan, hogy miből akarsz fakultálni és hogy mik a terveid, akkor minek tanulj olyat, amire nem lesz szükséged. Itt gondolok a biológiára (Ha pl. nem orvos vagy teszem azt biológus akarsz lenni.), matematika (Osztás, szorzás, összeadás, kivonás. Ki fogja a közértben a trigonometriát használni?!) vagy például a fizika. [A művészetek, társadalomismeret és etika tantárgyakat nem említem, mert 1 évesek és nem is nagy falatok. Hozzátartozik az általános műveltséghez. Ha pl. beszélget az ember, nem azt fogja mondani, hogy: "Figyu, mondj nekem egy prokariótát!", hanem kérdezheti azt esetleg, hogy mit gondol az urbanizációról vagy a cigányok helyzetéről Magyarországon.]
Ezek a tantárgyak fölöslegesek és időt vesznek el a lényeges tantárgyaktól. 2 emelt szintű érettségit is fogok tenni, arra szívesebben fordítanám az időm.

És még így utoljára, egy felvetés. Ha például 9 órakor kezdődne az iskola és a 0. órák megszűnnének, kipihentebb lehetne az ember a középiskolában. Sokkal jobb kialudni magad, reggelizni és csak aztán iskolába menni. Van olyan ismerősöm, aki a pécsi művészeti iskolába jár és -1. órája van. Ez így nem teljesen emberi...

Én kezdek afelé hajlani, hogy külföldre kell menni tanulni. Ausztriában például ingyenes az egyetem sok helyen, van angol nyelvű felsőoktatás, a diákmunkásoknak rendesen fizetnek és mégiscsak értelmesebb az oktatásügyi rendszerük.

Carbon Heart

Molylepke

15,600 Points
  • Citizen 200
  • Invisibility 100
  • Lavish Tipper 200
PostPosted: Mon Jan 23, 2012 5:34 pm

Carbon Heart
Én kezdek afelé hajlani, hogy külföldre kell menni tanulni. Ausztriában például ingyenes az egyetem sok helyen, van angol nyelvű felsőoktatás, a diákmunkásoknak rendesen fizetnek és mégiscsak értelmesebb az oktatásügyi rendszerük.

Az elképzelésed jó ötletnek tartom, de ennek az "ingyenességnek" javaslom nézz még utána. Erős a gyanúm, hogy ha ingyenes is, akkor is csak az osztrákoknak. Ha meg nincs olyan állampolgárságod... akkor mondanám, hogy ugyanott vagy, de nem, szerintem még úgy is jobban járnál, ha külföldön fizetnél az egyetemért, mint ha itthon. biggrin

Ha én előre tudom, mi lesz, akkor a BÜDÖS ÉLETBEN nem kezdem el az államilag támogatottat. Megyek fizetősre és onnantól kezdve bepuszilhatnak ahova akarnak.

Edit:
Amúgy nekem szégyenszemre rá kellett keresnem a prokariótára. sweatdrop De legalább ma is tanultam valamit. biggrin

User Image - Blocked by "Display Image" Settings. Click to show.
PostPosted: Wed Feb 01, 2012 9:30 am

Nuhh ez nem sulis cucc, de...!
Nekem ma reggel egy hatalmas fejű panda adott kóstolót egy látványpékségből xd

Hime_Yura

Mage

Malreni
Captain

Lonely Cat

42,050 Points
  • Winged 100
  • Perfect Attendance 400
  • Alchemy Level 10 100
PostPosted: Wed Feb 01, 2012 3:53 pm

Én ma arra keltem, hogy fáj a torkom, folyik az orrom és úgy általában minden bajom van...
PostPosted: Thu Feb 02, 2012 4:35 am

Fáj a fejem, fáj a torkom, fáj minden ízületem, lázas vagyok. A tv-ben, pont az egyetlen nézhetetlen Voyager rész megy. Wakfu-t akarok! A következő részt múlt hét óta nem rakták fel. Qilby gonosz, Ruel és Adamai halott. És egy kurva lázcsillapító nincs itthon, csak az a fos Aszpirin...

Malreni
Captain

Lonely Cat

42,050 Points
  • Winged 100
  • Perfect Attendance 400
  • Alchemy Level 10 100

Hime_Yura

Mage

PostPosted: Thu Feb 02, 2012 5:08 am

Malreni
Én ma arra keltem, hogy fáj a torkom, folyik az orrom és úgy általában minden bajom van...

Jobbulást!! :3
PostPosted: Thu Feb 02, 2012 9:09 am

Malreni

jobbulást ezerrel 3nodding

wildgica

Fashionable Genius

10,900 Points
  • Newbie Helper 100
  • Millionaire 200
  • Cash Grabber 500

Yuki Naoto

Kawaii Otaku

22,440 Points
  • Cat Fancier 100
  • Senpai's Notice 100
  • Magical Girl 50
PostPosted: Thu Feb 02, 2012 9:45 am

Ma értem a végére egy 26 részes animének *w* tegnap kezdtem... biggrin
Reply
Terefere Klub - Mindenféle topic

Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 25 26 27 28 29 30 ... 67 68 69 70 [>] [>>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff
Gaia's Games
Mini-Games