| Czytacie ?! |
| Tak |
|
83% |
[ 114 ] |
| Nie |
|
0% |
[ 0 ] |
| Czasem |
|
14% |
[ 20 ] |
| Nigdy |
|
1% |
[ 2 ] |
|
| Total Votes : 136 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun May 29, 2005 3:19 am
novelin FeaRan a ja rozumiem doslownie, jestesmy w topiku o ksiazkach, wiec cytaty z ksiazek..chyba.. xp Chodzi o quoty smile Maximum może być 5 z tego co pamiętam. [no to quote`ow nie bedzie stare nie widzialam godnych zacytowania, albo zapomnialam, albo nie zwrocilam uwagi... sweatdrop
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun May 29, 2005 3:48 am
A czy ktos zna może jakies ksiazki typu 'Jonathan Strange & mr. Norrell' Susanny Clarke albo 'Niogdziebadz' Gaimana.. ? Jestem spragniona jakiejs milej lektury ktora przepelniona bedzie magia, a nie bedzie kolejnym heroic fantasy ^^;;;;
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun May 29, 2005 1:56 pm
Leif-sama A czy ktos zna może jakies ksiazki typu 'Jonathan Strange & mr. Norrell' Susanny Clarke albo 'Niogdziebadz' Gaimana.. ? Jestem spragniona jakiejs milej lektury ktora przepelniona bedzie magia, a nie bedzie kolejnym heroic fantasy ^^;;;; Nie znam wymienionych przez ciebie pozycji, ale jak chcesz cos co nie bedzie kolejnym heroic fantasy to przeczytaj "Opowiesci Fantastycne" Dostojewskiego, uprzedzam, że mile to to nie bedzie.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jun 05, 2005 5:37 am
Autark Leif-sama A czy ktos zna może jakies ksiazki typu 'Jonathan Strange & mr. Norrell' Susanny Clarke albo 'Niogdziebadz' Gaimana.. ? Jestem spragniona jakiejs milej lektury ktora przepelniona bedzie magia, a nie bedzie kolejnym heroic fantasy ^^;;;; Nie znam wymienionych przez ciebie pozycji, ale jak chcesz cos co nie bedzie kolejnym heroic fantasy to przeczytaj "Opowiesci Fantastycne" Dostojewskiego, uprzedzam, że mile to to nie bedzie. brzmi ciekawie... musze pomeczyc paniom bibliotekarke... 3nodding
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jun 05, 2005 2:11 pm
Raticiel Autark Leif-sama A czy ktos zna może jakies ksiazki typu 'Jonathan Strange & mr. Norrell' Susanny Clarke albo 'Niogdziebadz' Gaimana.. ? Jestem spragniona jakiejs milej lektury ktora przepelniona bedzie magia, a nie bedzie kolejnym heroic fantasy ^^;;;; Nie znam wymienionych przez ciebie pozycji, ale jak chcesz cos co nie bedzie kolejnym heroic fantasy to przeczytaj "Opowiesci Fantastycne" Dostojewskiego, uprzedzam, że mile to to nie bedzie. brzmi ciekawie... musze pomeczyc paniom bibliotekarke... 3nodding Pomeczyc scyzorykiem 3nodding
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Sun Jun 05, 2005 2:29 pm
Leif-sama A czy ktos zna może jakies ksiazki typu 'Jonathan Strange & mr. Norrell' Susanny Clarke albo 'Niogdziebadz' Gaimana.. ? Jestem spragniona jakiejs milej lektury ktora przepelniona bedzie magia, a nie bedzie kolejnym heroic fantasy ^^;;;; Ja polecam 'Amerykanskich Bogow' Gaimana... TO JEST dopiero lektura... heart 3nodding
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Mon Jun 06, 2005 12:46 am
Ja tam cjagle jestem za Dostojewskim, a zwlaszcza opowiadaniem "Sen smiesznego czlowieka". Oczywiscie jesli ktos jeszcze nie czytal Lema to musi wyporzyczyc (nie koniecznie przy pomocy narzedzi ostrych) Solaris i Eden.
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Jun 07, 2005 4:19 am
]Goth bless[ Leif-sama A czy ktos zna może jakies ksiazki typu 'Jonathan Strange & mr. Norrell' Susanny Clarke albo 'Niogdziebadz' Gaimana.. ? Jestem spragniona jakiejs milej lektury ktora przepelniona bedzie magia, a nie bedzie kolejnym heroic fantasy ^^;;;; Ja polecam 'Amerykanskich Bogow' Gaimana... TO JEST dopiero lektura... heart 3nodding oi!
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Jun 07, 2005 4:25 am
a ja wam powiem ze Douglas Adams rządzi........... mrgreen
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Tue Jun 07, 2005 4:30 am
ja ostatnio czytam "Kroniki Czarnej Kompanii" Glena Cooka polecam bardzo fajnie sie czyta
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jun 08, 2005 4:14 am
[ Message temporarily off-line ]
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jun 08, 2005 4:15 am
Chuck Palahniuk "Non-fiction", "Choke" i oczywiscie "Fight Club"
a do tego z zupelnie innej beczki :
Haruki Murakami "Norwegian Wood"
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jun 08, 2005 4:25 am
racqel opcy a ja wam powiem ze Douglas Adams rządzi........... mrgreen Czesc! I dzieki za ryby! mam cała trylogie (w pieciu czesciach) oprocz tego ksiazki o Dirku Gently...... no i ostatnio kupilem "Łososia Zwątpienia" - zbior felietonow, wywiadow i kilka pierwszych rozdzialow ksiazli ktorej DA niestety nie skonczyl pisac.... RIP ale"Nie Panikujmy" 3nodding btw. na plakatach filmowych jakis "genialny" tlumacz przetlumaczyl to "Bez Paniki"...... mogli by cholera jasna przeczytac ksiazke przed tlumaczeniem.....
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Wed Jun 08, 2005 8:50 am
opcy btw. na plakatach filmowych jakis "genialny" tlumacz przetlumaczyl to "Bez Paniki"...... mogli by cholera jasna przeczytac ksiazke przed tlumaczeniem..... pewnie przeczytali, ale ksiazki maja to do siebie, ze ktos je juz przetlumaczyl, co oznacza oczywiscie COPYRIGHT, oraz to, ze ktos chce za uzycie tych samych wyrazow w tym samym kontekscie grube pieniazki. niestety wiele przekladow juz przez to przepadlo. Ale Nie Panikujmy!
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Posted: Fri Jun 10, 2005 2:02 am
Ksiazki Georga Orwella "Rok 1984" i "Folwark Zwierzecy" w ciekawy sposob przedstawiaja i parodjuja (zwlaszcza Flowark) komuzinzm. Mi sie je przyjemnie czytalo...
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
 |