Welcome to Gaia! ::

Poland on Gaia Guild

Back to Guilds

Pierwsza polska gildia na GaiaOnline 

Tags: Polska, Poland, Polish, polski 

Reply Poland on Gaia Guild
Ksiazki-ksiazki [co czytacie itd] Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 19 20 21 22 23 24 ... 77 78 79 80 [>] [>>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Czytacie ?!
Tak
83%
 83%  [ 114 ]
Nie
0%
 0%  [ 0 ]
Czasem
14%
 14%  [ 20 ]
Nigdy
1%
 1%  [ 2 ]
Total Votes : 136

SangekiNoYoru

PostPosted: Sun May 29, 2005 3:19 am

novelin
FeaRan
a ja rozumiem doslownie, jestesmy w topiku o ksiazkach, wiec cytaty z ksiazek..chyba.. xp

Chodzi o quoty smile Maximum może być 5 z tego co pamiętam.
[no to quote`ow nie bedzie stare nie widzialam godnych zacytowania, albo zapomnialam, albo nie zwrocilam uwagi... sweatdrop
PostPosted: Sun May 29, 2005 3:48 am

A czy ktos zna może jakies ksiazki typu 'Jonathan Strange & mr. Norrell' Susanny Clarke albo 'Niogdziebadz' Gaimana.. ? Jestem spragniona jakiejs milej lektury ktora przepelniona bedzie magia, a nie bedzie kolejnym heroic fantasy ^^;;;;

Leif-sama

Autark

PostPosted: Sun May 29, 2005 1:56 pm

Leif-sama
A czy ktos zna może jakies ksiazki typu 'Jonathan Strange & mr. Norrell' Susanny Clarke albo 'Niogdziebadz' Gaimana.. ? Jestem spragniona jakiejs milej lektury ktora przepelniona bedzie magia, a nie bedzie kolejnym heroic fantasy ^^;;;;

Nie znam wymienionych przez ciebie pozycji, ale jak chcesz cos co nie bedzie kolejnym heroic fantasy to przeczytaj "Opowiesci Fantastycne" Dostojewskiego, uprzedzam, że mile to to nie bedzie.
PostPosted: Sun Jun 05, 2005 5:37 am

Autark
Leif-sama

Nie znam wymienionych przez ciebie pozycji, ale jak chcesz cos co nie bedzie kolejnym heroic fantasy to przeczytaj "Opowiesci Fantastycne" Dostojewskiego, uprzedzam, że mile to to nie bedzie.

brzmi ciekawie... musze pomeczyc paniom bibliotekarke... 3nodding

Raticiel

Autark

PostPosted: Sun Jun 05, 2005 2:11 pm

Raticiel
Autark
Leif-sama

brzmi ciekawie... musze pomeczyc paniom bibliotekarke... 3nodding

Pomeczyc scyzorykiem 3nodding
PostPosted: Sun Jun 05, 2005 2:29 pm

Leif-sama

Ja polecam 'Amerykanskich Bogow' Gaimana... TO JEST dopiero lektura... heart 3nodding

Kagenoyami

Autark

PostPosted: Mon Jun 06, 2005 12:46 am

Ja tam cjagle jestem za Dostojewskim, a zwlaszcza opowiadaniem "Sen smiesznego czlowieka". Oczywiscie jesli ktos jeszcze nie czytal Lema to musi wyporzyczyc (nie koniecznie przy pomocy narzedzi ostrych) Solaris i Eden.
PostPosted: Tue Jun 07, 2005 4:19 am

]Goth bless[
Leif-sama

Ja polecam 'Amerykanskich Bogow' Gaimana... TO JEST dopiero lektura... heart 3nodding
oi!

racqel

opcy

PostPosted: Tue Jun 07, 2005 4:25 am

a ja wam powiem ze Douglas Adams rządzi........... mrgreen
PostPosted: Tue Jun 07, 2005 4:30 am

ja ostatnio czytam "Kroniki Czarnej Kompanii" Glena Cooka
polecam bardzo fajnie sie czyta

Kiray

racqel

PostPosted: Wed Jun 08, 2005 4:14 am

[ Message temporarily off-line ]
PostPosted: Wed Jun 08, 2005 4:15 am

Chuck Palahniuk "Non-fiction", "Choke" i oczywiscie "Fight Club"

a do tego z zupelnie innej beczki :

Haruki Murakami "Norwegian Wood"

racqel

opcy

PostPosted: Wed Jun 08, 2005 4:25 am

racqel
opcy
a ja wam powiem ze Douglas Adams rządzi........... mrgreen
Czesc! I dzieki za ryby!
mam cała trylogie (w pieciu czesciach)
oprocz tego ksiazki o Dirku Gently......
no i ostatnio kupilem "Łososia Zwątpienia" - zbior felietonow, wywiadow i kilka pierwszych rozdzialow ksiazli ktorej DA niestety nie skonczyl pisac....

RIP

ale"Nie Panikujmy" 3nodding

btw. na plakatach filmowych jakis "genialny" tlumacz przetlumaczyl to "Bez Paniki"......
mogli by cholera jasna przeczytac ksiazke przed tlumaczeniem.....
PostPosted: Wed Jun 08, 2005 8:50 am

opcy
btw. na plakatach filmowych jakis "genialny" tlumacz przetlumaczyl to "Bez Paniki"......
mogli by cholera jasna przeczytac ksiazke przed tlumaczeniem.....
pewnie przeczytali, ale ksiazki maja to do siebie, ze ktos je juz przetlumaczyl, co oznacza oczywiscie COPYRIGHT, oraz to, ze ktos chce za uzycie tych samych wyrazow w tym samym kontekscie grube pieniazki. niestety wiele przekladow juz przez to przepadlo.

Ale Nie Panikujmy!

racqel

Kiray

PostPosted: Fri Jun 10, 2005 2:02 am

Ksiazki Georga Orwella "Rok 1984" i "Folwark Zwierzecy" w ciekawy sposob przedstawiaja i parodjuja (zwlaszcza Flowark) komuzinzm.
Mi sie je przyjemnie czytalo...
Reply
Poland on Gaia Guild

Goto Page: [] [<<] [<] 1 2 3 ... 19 20 21 22 23 24 ... 77 78 79 80 [>] [>>] [»|]

Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff
Gaia's Games
Mini-Games